3 recepty na toasty, po kterých se jenom zapráší
Nač vymýšlet komplikovaná jídla a tahat s sebou krabičky. Tousty připravíte během čtvrthodinky a stačí je zabalit do sáčku nebo potravinové fólie. Kombinace šunky, sýru a kečupu ale rychle omrzí. Vyzkoušejte proto naše osvědčené recepty. Jenom dejte pozor, aby vám tousty nezmizely z kuchyně dřív, než je stihnete zabalit.
Americké tousty
Klasika všech klasik. I tak by se daly nazvat tousty, které si každodenně připravují ke snídani miliony Američanů. Jejich hlavní ingrediencí je totiž oblíbené arašídové máslo. Jedná se vlastně o pražené a rozemleté arašídy dochucené trochou soli a cukru. A právě sladkoslaná chuť se na tousty perfektně hodí.
Co budete potřebovat na 1 sendvič:
2 plátky toustového chleba
1 lžičku arašídového másla
1 lžičku výraznější marmelády (sáhněte třeba po višňové nebo rybízové)
Jeden plátek toustového chleba potřete arašídovým máslem, druhé marmeládou a nechte zapéct.
Italské tousty
V toustech na italský způsob si vychutnáte všechny dobroty, kterými se Itálie za hranicemi proslavila. Skvělou chuť mozzarelly a sušených rajčat podtrhne čerstvá bazalka. A pokud patříte mezi příznivce parmské šunky, přidejte do toustů u ji.
Co budete potřebovat na 1 sendvič:
2 plátky toustového chleba
2 plátky mozzarelly
1 sušené rajče v oleji
3-4 lístky bazalky
(volitelně) 1 plátek parmské šunky
Na plátek toastového chleba položte mozzarellu, nadrobno nakrájené sušené rajče a posypte bazalkou. Přidat můžete i parmskou šunku. Přiklopte druhým plátkem a dejte zapéct.
Rychlý štrúdl
Nechce se vám péct koláč? Udělejte si rychlou verzi tradičního štrůdlu. Za chvilku budete mít napečeno a olizovat se budete až za ušima. Základní verzi můžete obohatit třeba o perníkové koření nebo rozinky a obyčejný štrúdl tak povýšit na kulinářskou vyšší dívčí.
Co budete potřebovat na 1 sendvič:
2 plátky toustového chleba
1 menší jablko
skořici
med
2 tenké plátky másla
Jablko nastrouhejte, přijdete skořici a oslaďte medem. Bokem si připravte chleba a na každý kousek dejte jeden plátek másla. Vezměte nastrouhané jablko do hrsti a nad miskou je pořádně zmáčkněte, abyste z něj dostali přebytečnou šťávu. Zbytek pak rozložte na jeden plátek chleba a přiklopte druhým. Nechte zapéct.
Že ještě nemáte doma toustovač? Nejvyšší čas tuto neomluvitelnou chybu napravit!
Naše autorky pro vás připravují blog plný zajímavých článků. Ať už hledáte inspiraci v bytovém designu, šikovné rady do domácnosti, vyzkoušené recepty nebo návody na vyrábění dekorací.