Vaření pod tlakem

Díky tlakovým hrncům můžete ušetřit čas i peníze. Už dávno neplatí, že je to nebezpečná věc, u které hrozí každou chvíli vybuchnutí. Nabízíme řadu bezpečných typů, ze kterých si vyberou i ty nejnáročnější kuchaři a kuchařky. Vybrané typy jdou použít i na moderní indukční desky nebo mají i klasickou poklicí navíc.  

Tlakový hrnec je známý také pod názvem Papinův hrnec. Pojmenován je podle svého objevitele francouzského matematika a fyzika Denise Papina, který ho poprvé použil v roce 1679. Principem je vaření za vyššího tlaku, než je běžný atmosférický tlak. Vyšším tlakem se dosáhne i vyšší teploty vaření okolo 120 °C.

Dnešní hrnce jsou ovšem mnohem bezpečnější než prvotní, kdy hrozilo vybuchnutí hrnce.  Nedílnou součástí je otvor uzavřený těžkou pohyblivou zátkou. Ta funguje jako pojistný ventil a zamezuje nebezpečnému zvýšení tlaku. Dnešní hrnce mají navíc i tepelnou pojistku, která při nebezpečném zvýšení teploty roztaví a uvolní páru z hrnce. Protože i tyto hrnce jsou z dobou, řadu z nich lze použít i na indukci

Tuhé hovězí maso do 30 minut, brambory klidně do 10 minut. Přípravu řady receptů díky vaření v tlakovém hrnci výrazně urychlíte. Ušetříte tak nejen čas, ale i peníze.   

Pokud vaříte pro hodně lidí nebo jste zvyklí dávat jídlo zmrazit, vyberte si velký sedmilitrový "papiňák". 

Pro každodenní použítí jsou ale vhodnější menší varianty. Když se zvyknete "papiňák" používat, budete mít brambory k večeři do deseti minut. 

 

Online katalog

V novém katalogu naleznete tipy na Jaro 2024.

Nápady pro útulnější domov

Naše autorky pro vás připravují blog plný zajímavých článků. Ať už hledáte inspiraci v bytovém designu, šikovné rady do domácnosti, vyzkoušené recepty nebo návody na vyrábění dekorací.

Psali o nás
Newsletter
Novinky a akce
na váš e-mail

Detaily o zpracování osobních údajů naleznete zde.

Katalog produktů
Léto 2024
16 000 výdejních
míst
a mnoho výhod
pro váš pohodlný nákup