4 tipy na žloutkové a sněhové cukroví
Nadýchaný sníh i žloutkovou pěnu má většina z nás moc ráda. Krásně se s nimi pracuje a pečení vypadá trochu jako kouzlení.
Cukroví se dá vyrobit doslova na poslední chvíli. Jednak je zapotřebí jíst ho čerstvé, a skutečně jej připravíte i dva dny před Štědrým dnem, když vyšetříte jedno volné odpoledne. Potřebujete k tomu pouze šlehací metly, a i když se říká, že bez pořádného robota to nejde, není to tak. Stačí vám k tomu ruční šlehač.
MILOVANÉ RAKVIČKY
Je to tak – buď se jimi můžete ujíst nebo je nemáte rádi. Ale máme na mysli ty, které si uděláte doma. Tvrdému těstu plnému cukru, které znáte z cukráren, se vážně nepodobají. Rakvičky se rozplývají na jazyku a ze žloutkové pěny si můžete napéct senzační vánoční cukroví. Z libovolně tvarovaných formiček vyklouzne samo, ani je nestihne umazat.
ŽLOUTKOVÝ DORT
Pokud nepečete spousty drobného cukroví, přivítejte návštěvy dortem. Říká se mu rakvičkový, protože vznikl ze stejného těsta. Špatně se krájí (jako třeba Pavlova), ale ostrým nožem na sýry docela dobře zvládnete naservírovat i úhledné porce.
SNĚHOVÉ HOUBIČKY
Kombinaci bílkového sněhu s čokoládou vřele doporučujeme. Je to skvělý tip na jedlý dárek pod stromeček, kromě toho, že při vánočním pečení zbývají plné hrnečky bílků. Takto je krásně zužitkujete. Houby naaranžujte do vánoční krabičky a zavažte do celofánu. Jejich výroba je absolutně jednoduchá.
DUHOVÉ PUSINKY
A ještě jedna rychlovka. Toto sněhové cukroví je obarvené potravinářskými barvami a vyrábí se tak, že jen vytvoříte malé hromádky na plech. Samy se o sebe postarají. Jen je dejte kousek od sebe, protože těsto dost vyběhne. Když sbíráte pusinky do krabice, krásně o sebe chrastí a po odklopení víka sladce zavoní…
Další zajímavé tipy naleznete na našem blogu.
Naše autorky pro vás připravují blog plný zajímavých článků. Ať už hledáte inspiraci v bytovém designu, šikovné rady do domácnosti, vyzkoušené recepty nebo návody na vyrábění dekorací.