5x kouzlení s cukrářským sáčkem
Zdobicí sáčky usnadňují některé cukrářské úkony a navíc se dokážou postarat o nazdobený vzhled slaných i sladkých pokrmů. Stojí zato se s nimi poprat. Pokud cukrářské kudrlinky nemáte v oblibě, upečte si třeba věnečky nebo větrníky. Je úplně jedno, budou-li šišaté, na téhle laskomině si docela dobře natrénujete správný postup. Chce to jen trochu cviku a koordinace pohybů.
ČOKOLÁDOVÉ MISKY S KRÉMEM
Jste-li hodně hraví, máme tu specialitu - vytvořte malé misky z čokolády a naplňte je výborným krémem z mascarpone. Pro jejich vytvarování budete potřebovat dětské nafukovací balonky. Zhotovení mističek je překvapivě snadné.
OCHUCENÉ ŠLEHAČKY
Dát si chvilinku práce s nastříkáním šlehačky na dezert není žádná práce. K našlehání si vždy zvolte smetanu s co nejvyšším podílem tuku. Aby dlouho vydržela, měla by obsahovat minimálně 33 % tuku - lépe 40 % (např. mlékárny Kunín). Smetanu lze mnoha způsoby ochutit, takže ve výsledku bude připadat všem šlehačkomilům z celého dezertu nejzajímavější. Například k vanilkové nebo pařížské našlehané smetaně pak zcela postačí hrst vyzrálého ovoce.
MAKRONKY
Výrobu makronek zvládnete i bez silikonové formy. Stačí postavit zdobicí sáček téměř kolmo k plechu a vždy stejnoměrně stisknout. Tím nadávkujete přibližně stejné množství a pusinka našlehané sněhové hmoty se vytvaruje sama do správných rozměrů..
SNĚHOVÉ ŽAMPIONY
Pomocí zdobicího sáčku vznikne i hezké prostorové cukroví - takovéto sněhové žampiony. Jejich zhotovení je naprosto jednoduché. Budou-li jakkoli nedokonalé, ještě víc se přiblíží svému originálu. Můžete si je zhotovit s dětmi, kdykoli vám zbydou bílky po pečení. Potřebujete k tomu širokou, rovně řezanou trubičku, kterou vytvoříte klobouček a malou nožku. Dohromady je slepíte pomocí čokolády. Tuk v hořké čokoládě sníh hezky provlhčí a vyrovná jeho sladkost. Výsledkem je příjemná jednohubka, třeba k nedělní kávě.
POMAZÁNKY PRO SLANÉ POHOŠTĚNÍ
Na závěr vám nabídneme tři pomazánky, které si připravíte kdykoli během roku k snídaním i večeřím - a to vajíčkovou, avokádovou a šunkovou. Jsou to spíše hladké pěny, jimiž lze naplnit sáček a ozdobně nastříkat domácí pečivo. Těstem, které je vhodné i do vaflovače, lze naplnit silikonovou formu a napéct v troubě malé košíčky. Jednohubky se hodí pro slavnostnější příležitosti, ale pomazánkami uděláte rodině radost i bez parádního zdobení.
Další zajímavé recepty naleznete na našem blogu.
Naše autorky pro vás připravují blog plný zajímavých článků. Ať už hledáte inspiraci v bytovém designu, šikovné rady do domácnosti, vyzkoušené recepty nebo návody na vyrábění dekorací.