Domácí pečený čaj

Znáte pečený čaj? Je to zajímavý produkt, který musíte ochutnat, jinak si nebude umět představit, o čem je řeč.

A nejlepší je samozřejmě ten doma vyrobený, jehož výrobu vám prozradíme, ale i ten kupovaný chutná skvěle! 

 

Pokud jste nestihli pro přípravu pečeného čaje sezónu čerstvého ovoce, nezoufejte.

Čaj si můžete připravit i teď a navíc si krásně provoníte byt.

Použijte mražené ovoce a směs doplňte jablky a pomeranči.

Podpořte chutí skořice, hřebíčku a badyánu vanilkou a připravte si typicky vánoční nápoj. 

Na sklenici nebo šálek nápoje – ať chlazeného nebo horkého, stačí 3 až 4 lžičky voňavé ovocné směsi.

Dolijte ji chlazenou minerálkou nebo horkou vodou a pak už se jen oddejte odpočinku.

Servírujte čaj ve skleněných hrnkách Tribeca, které napomohou tomu, že si jej náležitě vychutnáte.

V sadě jsou 2 elegantní hrnky z kvalitního čirého skla o objemu 400 ml.

 

JAK NA TO
Z dvoukilové várky ovoce, kterou skutečně upečete v troubě, vznikne asi 10 zavařených skleniček.

Základem je ovocná směs, kde polovinu váhy tvoří rybíz a polovinu libovolná skladba sezonního ovoce. 

1. CO BUDETE POTŘEBOVAT

  • 2 kg rozkrájeného ovoce 
  • třtinový cukr 
  • rum . 
  • koření.

Hrušky, jablka a nektarinky ponechejte se slupkou a vše nakrájejte na maličké kousky; rybíz zbavte stopek.

Rum používat nemusíte, ale je to dobré a podpoříte jím vůni koření.

Jste-li pro, přidejte ho až před plněním ovoce do sklenic. Recept naleznete na konci článku.
 

2. TOHLE JE VÝSLEDEK

Ovoce pečte ve velkém hlubokém pekáči, ke kterému máte víko.

Směs jsme nemíchali, ani neotevřeli během pečení.

Zralé ovoce pustí spoustu šťávy a nakonec ho ještě zalijete rumem.

Horké ho okamžitě plňte do malých sklenic a otočte je dnem vzhůru, jako když děláte marmeládu.

Pokud chcete darovat čaj jako jedlý dárek, doporučujeme sklenice s pákovým uzávěrem, které krásně vypadají. 

3. SLADKÉ DÁRKY

Zásoby na zimu jsou sympatická věc.

Pohled do spíže s dobrotami je velice uspokojivý. A ještě máte kam sáhnout pokaždé, když půjdete na návštěvu.

Chcete-li udělat radost chutným dárkem, opatřete  skleničku s pečeným čajem přebalem z morušového papíru

a přidejte cedulku s věnováním a návodem, jak čaj podávat.

 

 

PEČENÝ ČAJ

Příprava: 30 minut * Pečení: 30 minut * Získáte: cca 10 skleniček

  • 2 kg  ovoce (z toho vždy 1 kg rybízu a 1 kg směsi ovoce přibližně ve stejném poměru)
  • 2 citrony, bez slupky a nakrájené na plátky
  • 3 kg třtinového cukru
  • 6 ks hřebíčku
  • 2 ks badyánu
  • 2 zarovnané lžičky mleté skořice
  • 2 dcl kvalitního rumu

 

Troubu vyhřejte na 200 °C.

Do hlubšího pekáče nakrájejte ovoce (i se slupkou) na drobné kousky, rybíz odstopkujte. Přidejte citrony bez slupky nakrájené na plátky.

Ovoce zasypejte cukrem, přidejte veškeré koření a směs promíchejte.

Pekáč zakryjte víkem, vložte na střední rošt do trouby a pečte 30 minut bez otvírání a míchání.

Ihned po vyndání z trouby zalijte směs rumem, promíchejte a ještě horkou plňte do malých skleniček. Zavíčkujte je a otočte dnem vzhůru. Ponechejte je tak, až do vychladnutí.

Ochutnejte i náš nabízený pečený čaj v různých příchutích. 

  

 

 

 

 

 

 

Máme pro vás i další skvělé tipy, které v domácnosti oceníte!

Jestli se vám náš nápad líbil, nenechte si ho pro sebe. 

 

A aby vám žádné další neunikly, zaregistrujte se nebo se staňte naším fanouškem na facebooku.

Tištěný katalog

Prolistujte si náš tištěný katalog plný novinek pro váš útulný domov. A navíc za super ceny! Neotálejte ani minutu a inspirujte se našimi nápady.

Inspirujte se

Naši autoři spolu s vámi, našimi zákazníky, společně vytvářejí magazín plný rad, návodů, receptů a inspirací. Jste zvědaví, co je nového?

Newsletter

Kolekce a akce

na váš e-mail

Detaily o zpracování osobních údajů naleznete zde.

Katalog produktů

Léto 2018

1338 výdejních
míst

a mnoho výhod
pro váš pohodlný nákup