Křupavé rohlíčky a housky
Jen tak něco se nevyrovná domácímu snídaňovému pečivu s měkoučkou střídkou a tenkou kůrkou. Pokaždé se těšíme na to pověstné křupnutí a známou chuť čistého másla nebo sladké náplně uvnitř.
Briošky, bulky, rohlíčky nebo pletýnky se většinou pečou z bílé mouky nebo z mouky na chleba či pizzu. Pečivo je předurčeno k rychlé spotřebě, protože tak je nejchutnější, a ani vám pravděpodobně déle nevydrží. Ta chvíle strávená u trouby však za to stojí. Je to příjemnější, než běžet ráno k pekaři, nehledě na to, že domácí je zkrátka domácí.
Těsta lze zhotovit bez droždí i s ním, a tak se vyplatí mít doma sáčky se sušeným droždím. Když to na vás padne, jen po něm sáhnete a můžete kdykoli péct. A pokud si přejete uschovat přebytek zásob na později, pečivo lze zamrazit v sáčcích k tomu určených. A ještě něco - ke kynutým těstům lze přistoupit zcela tvůrčím způsobem. Můžete z něj modelovat, splétat jej a vytvářet nejrůznější tvary; takže nyní, kdy nás čas přibližuje k jarním svátkům, zapřemýšlejte, zda se nějak kulinářsky nevyřádit.
HOUSTIČKY S KOSTKOU SÝRA
Houstičky s kostkou sýra uvnitř jsou překvapením pro toho, kdo další chuť nečeká. Housky jsou dobré samotné, takže jako příloha postačí svěží okurkový salát a česnekový dip. Ošatka na obrázku je ideální k pečení chleba. Těsto v ní krásně nakyne a vytvaruje se.
KOKTEJLOVÉ CROISSANTY
Koktejlové croissanty by nepatřily k rychlovkám, kdybychom nesáhli po kupovaném listovém těstě. Motají se ze špičatých výseků těsta, které se vytvářejí pomocí speciálního válečku, nebo je zcela určitě dokážete vykrojit nožem. Dále bude postup stejný. Rohlíčky naplňte strouhaným sýrem, zamotejte a dejte péct. Během chvíle mohou přijít hosté...
SLADKÉ ROHLÍČKY S NÁPLNÍ
Rohlíčky naplněné tvarohem, mákem, povidly, jablíčky, ořechy, či jak si budete přát, vyrobíte jednoduchým způsobem. Jakým, to uvidíte na videu. Je to přesně ten způsob, kterým budete mít rázem plnou mísu pro hosty. Jemné pečivo můžete vzít v potravinové krabici s sebou na výlet, a pokud vám to počasí dopřeje, tak si vbrzku posedíte na čerstvém vzduchu.
HOUSKOVÝ VĚNEC
Na houskovém těstě toho tolik zázračného není. Ale když jsou housky čerstvé, těžko odolat. Jsou-li dosud teplé a rozpouští se na nich máslo nebo džem, není co dodat. Jemné příchuti jim dodají nejrůznější posypky. Na houskovém věnci se vystřídá mák, sezam i kmín, ale další kombinace záleží na vaší oblibě. Věnec se perfektně hodí pro vítání nejrůznějších svátků. Na prostřeném stole moc pěkně vypadá a snadno ho přizpůsobíte i současné jarní náladě.
Další zajímavé recepty naleznete na našem blogu.
Co se vám bude hodit
Naše autorky pro vás připravují blog plný zajímavých článků. Ať už hledáte inspiraci v bytovém designu, šikovné rady do domácnosti, vyzkoušené recepty nebo návody na vyrábění dekorací.