Opilý meloun s ovocem

V teple není chuť na žádné těžké moučníky. Vyzkoušejte chlazený meloun s alkoholem, který vám nedá moc práce, ale sklidí úspěch. Naservírujte trochu ovoce a ovocného likéru do poloviny melounu Galia. 


 

JAK NA TO:

  1. Meloun rozkrojte, z obou polovin vykrojte semena a z celé jedné poloviny vydlabejte vykrajovačem kuličky. 
  2. Na druhé polovině, do které bude servírovat ovoce v rumu, si vyznačte asi 1,5 cm od okraje kruh, ze středu opět vykrojte pár kuliček a zbytek čistě vydlabejte lžící do tvaru mističky. 
  3. Meloun obraťte a z kulaté části odkrojte plátek slupky tak, aby pak ovocná mistička na rovné ploše dobře stála.

 

Melounovou misku naplňte. Ideální je, pokud máte ovoce naložené v rumu - domácí rumtopf. Recept najdete na konci tohoto článku. A pokud ne, budete se muset spokojit s čerstvým nebo kompotovaným ovocem, kterému dopřejete krátkou lázeň v oblíbeném alkoholu. 
Přidejte vychlazené melounové kuličky s citronovou kůrou, a podávejte. Spojení čerstvého a nakládaného ovoce je úchvatné. Zbytek přírodní mističky snězte nakonec. 

OVOCE V RUMU ANEB RUMTOPF 
Potřebujete: 

  • na 1,5 kg sezonního ovoce 
  • asi 3 kg krupicového cukru 
  • 1 litr světlého nebo tmavého rumu.

Do naší sklenice se vejde asi třetina surovin. Budete je skládat postupně, takže další pokyny jsou zcela orientační. 
 
Obecně platí, že každou vrstvu čistého, omytého a okapaného ovoce musíte zasypat několika lžícemi cukru a zalít rumem tak, aby ovoce bylo ponořené alespoň 1 cm pod hladinou. Nepoužívejte přezrálé ovoce, broskve a hrušky je vhodné předem oloupat, velké plody je třeba rozkrájet na úhledné kousky. Pecky a jadýrka odstraňte. 
Po první várce ovoce cukrem nešetřete, později můžete již ubírat. Nakládání obyčejně končí švestkami. Spolu s třešněmi bývají ve směsi nejchutnější. Pokaždé sklenici dobře uzavřete a uskladněte v chladu a temnu.
 
Když vydržíte do Vánoc
Ovoce můžete podávat se zmrzlinou nebo usmažte kopec lívanců a ke každé porci přidejte na talíř trochu rumem nasáklého ovoce a dozdobte kopečkem šlehačky. Rum chutnající po ovoci nakonec přeceďte přes jemné pláténko a pochutnejte si na lahodném likéru. Uvidíte že to stálo za námahu.
 
Pochoutku můžete servírovat ve skleněných hrnečkách, kde krásně vynikne. Vyzkoušejte také udělat party pro přátele a udělat bowli do skleněné mísy. A pro děti vymačkat z ovoce čerstvou šťávu. 
 
Skleněný hrnek
Skleněná mísa
Mechanický odšťavňovač

Tištěný katalog

Prolistujte si náš tištěný katalog plný novinek pro váš útulný domov. A navíc za super ceny! Neotálejte ani minutu a inspirujte se našimi nápady.

Inspirujte se

Naši autoři spolu s vámi, našimi zákazníky, společně vytvářejí magazín plný rad, návodů, receptů a inspirací. Jste zvědaví, co je nového?

Newsletter

Kolekce a akce

na váš e-mail

Detaily o zpracování osobních údajů naleznete zde.

Katalog produktů

Léto 2018

1338 výdejních
míst

a mnoho výhod
pro váš pohodlný nákup