Upečte si ty nejlepší muffiny
Nekupujte si v obchodě muffiny plné ztužených tuků a éček. Upečte si raději vlastní. Máme pro vás tajný recept na hříšně dobré muffiny.
Nejčokoládovější muffiny na světě
Pochutnejte si na vláčných a měkoučkých čokoládových muffincích. Stačí pár ingrediencí a božské muffiny jsou na světě.
Ingredience:
100 g másla
150 ml mléka
2 vejce
100 g cukru
1 balení vanilkového cukru
špetka soli
3 lžíce holandského kakaa
200 g mouky
2 rovné lžičky prášku do pečiva
1 balení Kinder čokolády
Postup:
1. Předehřejte troubu na 175 °C, abyste muffiny vkládali do vyhřáté trouby.
2. Vezměte si plech na muffiny a do každého důlku vložte papírový košíček.
3. Smíchejte rozpuštěné máslo, mléko, vejce, cukr, vanilkový cukr a sůl a pořádně zamíchejte, aby se cukr rozpustil. Na pomoc si můžete vzít elektrický šlehač.
4. Přidejte kakao, mouku a prášek do pečiva. Našlehejte elektrickým šlehačem do hustého těsta.
5. Nalámejte Kinder čokoládky. Do každého košíčku dejte kousek tyčinky a zbytek zamíchejte do těsta.
6. Těsto rozdělte rovnoměrně do košíčků a celý plech dejte na 20 minut do trouby.
7. Jakmile jsou muffiny upečené a chladnou, rozpusťte si čokoládovou polevu a vršek muffinů s ní potřete.
Tipy na pečení muffinů
- Vždy dodržujte poměry surovin. Jedině tak nebudou muffiny ani příliš suché, ani mokré.
- Abyste získali správnou konzistenci těsta, používejte vždy rozpuštěné máslo nebo olej.
- Míchejte suroviny ve správném pořadí. Nejdříve smíchejte všechny tekuté suroviny a cukr, poté přimíchejte sypké.
- Až na konec přidávejte kousky čokolády, borůvky nebo oříšky.
Mohlo by se vám při pečení muffinů hodit
Praktický ruční šlehač vám perfektně vyšlehá jakékoliv těsto:
Nezapomeňte na papírové košíčky, díky kterým se vám muffiny nepřilepí k plechu:
Pekáč na muffiny udrží tvar papírových košíčku a zabrání roztečení muffinů:
Naše autorky pro vás připravují blog plný zajímavých článků. Ať už hledáte inspiraci v bytovém designu, šikovné rady do domácnosti, vyzkoušené recepty nebo návody na vyrábění dekorací.