5 tipů na sladké řezy na plech
Za okny poletuje sníh, a to je tak nejlepší čas na upečení něčeho dobrého. Sladkostem v zimě neutečete. Zkuste něco rychlého na plech. Sáhněte po věrných formách - bábovkách, srnčích hřbetech apod. Stejně vydatně jim sekundují plechy do trouby. Takové ty s trošku vyššími okraji, aby se lité těsto nikam nerozuteklo. V nich je těsto nízké a propeče se mnohem rychleji. Když zbude čas, přidejte krém, polevu či čokoládu.
PERNÍK PRO ZIMNÍ CHUTĚ
Je obvyklé, že cukr v perníkovém těstě nahrazuje med, ale souzvuk kandovaného ovoce, švestkových povidel a čokolády není bez prohřešku. Nicméně upéct perník je skutečně skvělou záležitostí. Děláváme ho často kolem Vánoc a po celou zimu, protože je plný skořicové vůně a pomerančové kůry.
RETRO MRAKY NA PLECH
Tento retro dezert se na našem blogu v krátkém čase vyšplhal do TOP desítky. Předběhnout víc jak tisícovku ostatních článků, to už je něco! Zřejmě je obliba nadýchaných krémů v odpalovaném těstě typu větrníků a věnečků, neodolatelná. Za úspěchem mraků je právě plech do trouby. Vytvářet samostatné tvary a plnit je krémy, je přece jen o trochu pracnější.
BEZLEPKOVÉ ŘEZY S MALINAMI
Bezlepkové těsto na bázi pudinkových prášků vznikne během čtvrt hodinky, a pak už jen záleží na vás, jak si řezy nazdobíte. Sezonní ovoce lze v zimě nahradit kompotovaným, a k rychlému nazdobení našlehanou smetanou využijte jednorázový či silikonový sáček, s nímž se snadno pracuje. Těsto je trošku sušší - podobně jako piškot, takže smetana se postará o potřebnou vláčnost.
LEDOVÉ MARGOTKOVÉ ŘEZY
Jednodušší pečení nenajdete. Za úspěchem těchto řezů se skrývají tabulky kokosových cukrovinek Margot. Stačí je jen nastrouhat, spojit s klasickými surovinami, které máte vždy v kredenci, a během chvilky je plech v troubě. Margotkové řezy voní po rumu a po kokosu, a společně s dobrou čokoládou si docela určitě pochutnáte.
NEPEČENÉ STRACCIATELLA ŘEZY
Název napovídá, že vznikne smetanová pochoutka s kousky čokolády. Nepečený korpus můžete vytvořit ze sušenek spojených máslem jak jste zvyklí, anebo vyzkoušejte rozdrcené celozrnné kukuřičné chlebíčky, které ušetří kapsu a ve výsledku vás překvapí novou chutí. Základ je trošku drobivější, ale až řezy společně s tvarohovým krémem pořádně vychladíte v lednici, vše se spojí do úhledného celku.
Další zajímavé recepty naleznete na našem blogu.
Naše autorky pro vás připravují blog plný zajímavých článků. Ať už hledáte inspiraci v bytovém designu, šikovné rady do domácnosti, vyzkoušené recepty nebo návody na vyrábění dekorací.