Okořeňte si život

Užijte si koření s produkty značky BANQUET. Díky kořenkám si udrží svoji vůni déle a celé koření pak snadno namelete v elektrickém mlýnku nebo nadrtíte v hmoždíři.

K základním pravidlům při skladování koření patří: žádné světlo, žádné teplo a především žádné vlhko. Jejich působením ztrácí koření baru, chuť i aroma. Koření kupujte čerstvé a nedrcené. Mleté vydrží v kořence půl roku až rok, zatímco nedrcené tři až pět let.

Bezprostředně před použitím ho pak namelte v ručním mlýnku. Pokud vsadíte na elektrický mlýnek na koření, nebude vás to stát ani žádnou energii. Mlýnek se používá většinou pro jeden druh koření, nejčastěji to je sůl nebo pepř.
 

V kuchyni by ale neměl chybě ani hmoždíř. To věděli už naše babičky a prababičky. V hmoždíři si můžete vyrábět vlastní kořenicí směsi, připracovat zálivky, marinády nebo různé pasty. Díky naběračce na koření si můžete snadno naměřit jednotlivé druhy koření a pokaždé dosáhnout stejné chuti vaší kořenící směsi.

Kořenky musí být dobře uzavíratelné, aby ke koření nemohl vzduch. Díky skleněným kořenkám ihned vidíte, jaké koření v nich je uloženo. Protože světlo koření právě neprospívá, je lepší je mít uložené ve skříňce. Rozhodně ne ale nad digestoří. Koření totiž snadno přejímá cizí pachy a ve vlhku může snadno plesnivět. Raději volte menší objemy a koření častěji obměňujte. Jen tak si budete moci užívat jeho vůni a chuť. Pokud bojujete s nedostatkem místa v kuchyni, vyzkoušejte otočný stojan na kořenky. Dát do něj můžete až 16 druhů koření.

Online katalog

V novém katalogu naleznete tipy na Jaro 2024.

Nápady pro útulnější domov

Naše autorky pro vás připravují blog plný zajímavých článků. Ať už hledáte inspiraci v bytovém designu, šikovné rady do domácnosti, vyzkoušené recepty nebo návody na vyrábění dekorací.

Psali o nás
Newsletter
Novinky a akce
na váš e-mail

Detaily o zpracování osobních údajů naleznete zde.

Katalog produktů
Léto 2024
16 000 výdejních
míst
a mnoho výhod
pro váš pohodlný nákup