Pozvánka na sbírku motýlů

Hříšně sladká snídaně vás naladí do nového dne přímo obdivuhodně.

Stejně tak se hodí nachystat skvělou svačinu pro partu kamarádů vašich dětí.

Vyzkoušejte nadýchané těsto s jahodami, po kterém budete v sedmém nebi.

Silikonová forma ve tvaru motýla není určena výhradně pro sázená vejce.

Dokáže spoutat i hebké sněhové těsto na trošku parádnější lívance.

V tomto případě je musíte klasicky osmažit po obou stranách a my vám poradíme, jak to jde nejlépe.

Vyzkoušet můžete také formu ve tvaru srdce, která potěší všechny zamilované. Děti si užijí třeba formu medvíka

 

JAK NA TO
Samozřejmě můžete využít své vyzkoušené těsto na domácí lívance. Receptů je velké množství a určitě budou všechny fungovat.

Jen nepokoušejte těsto na palačinky. Je příliš řídké a mohlo by se pod formou rozlévat ven.

My jsme zvolili nadýchané těsto se sněhem, protože se s ním skvěle pracuje.


1. CO BUDETE POTŘEBOVAT
Podle receptu (naleznete ho na konci článku) vytvořte vláčné těsto. Na rovnou pánev dejte slunečnicový olej, rozpalte ho.

Na dno přitiskněte formy na motýly a do každé nalijte 3 plné lžíce těsta.

Jakmile je pevné - trvá to asi 3 minuty, formy sejměte a lívance obraťte.

Smažte další 2 minuty po druhé straně. Lívance vyjměte na nahřátý talíř vyložený papírovými ubrousky, abyste odsáli přebytečný tuk.

 

2. MOTÝLKY DOZDOBTE JAHODAMI
Z čerstvých jahod uvařte cukrový rozvar. Ideální jsou první jahody, které jsou právě teď v obchodech.

Jsou velké a pevné. Krátký var jim zachová barvu i tvar a provoní celou kuchyni.

Lívance naaranžujte na talíře, pocukrujte je a okraje dozdobte jahodami.

Přidejte pár kapek citronové šťávy. Podávejte teplé.

 

LÍVANCE SE SNĚHEM -  na 11 ks motýlů

  • 2 vejce – žloutky a bílky zvlášť
  • 1 lžíce cukru krupice
  • 80 g polohrubé mouky
  • 1 lžičky prášku do pečiva
  • 200 ml mléka

na jahodový rozvar

  • 250 g pevných jahod
  • 3 lžíce třtinového cukru
  1. Žloutky prošlehejte metličkou s krupicovým cukrem do pěny. Po částech přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a zároveň přilévejte mléko. 
  2. Vytvořte hladkou směs.
  3. Ze dvou bílků ušlehejte pevný sníh a lehce ho vmíchejte do základu.
  4. Jahody operte, odstopkujte a nakrájejte na úhledné kousky. Dejte do kastrolku, posypte 3 lžícemi třtinového cukru a pomalu přiveďte k varu. Pět minut povařte a odstavte.
  5. Lívanečky pocukrujte, přelijte jahodami, přidejte pár kapek citronu a mátové lístečky a ještě teplé podávejte.

Co by se vám mohlo hodit:

Obracečka

Pánev s nepřilnavým povrchem

Silikonová mašlovačka se zásobníkem 

Fotogalerii najdete také na našem facebooku nebo pinterestu.

Tištěný katalog

V novém katalogu najdete tipy na dárky pro vaše blízké, ale i inspiraci na vánoční dekorace. Vyhněte se předvánočnímu stresu a objednejte si v klidu domova.

Inspirujte se

Naši autoři spolu s vámi, našimi zákazníky, společně vytvářejí magazín plný rad, návodů, receptů a inspirací. Jste zvědaví, co je nového?

Newsletter

Kolekce a akce

na váš e-mail

Detaily o zpracování osobních údajů naleznete zde.

Katalog produktů

Vánoce 2018

1338 výdejních
míst

a mnoho výhod
pro váš pohodlný nákup