Sada nádobí nerez CHEF 12 dílů
Popis
Souprava nádobí pro každý recept a příležitost
- masivní sendvičové dno pro úsporné vaření
- na všechny typy sporáků i do trouby
- skleněné poklice s otvorem pro páru
Nerezová sada nádobí je vyrobena z kvalitní oceli s výjimečnou technologií zpracování sendvičového dna. Má ergonomické rukojeti, které nepálí a hodí se i pro použití v troubě. Masivní sendvičové dno se rychle ohřeje, rovnoměrně rozvádí teplo a udržuje ho po dlouhou dobu. Všechny hrnce i pánev jsou vybaveny skleněnými poklicemi se širokou nerezovou obrubou a otvorem pro únik páry. Každý z hrnců má na vnitřní straně měrku. Hluboká nerezová pánev je opatřena nepřilnavým povrchem, má univerzální využití a skvěle se hodí k přípravě masa a omáček.
Nádobí vyniká dlouhou životností a snadnou údržbou. Je vhodné na všechny typy sporáků včetně indukce, lze ho mýt v myčce nádobí. Hrnce bez poklic lze vkládat i do trouby na maximální teplotu 200 °C.
Materiál: nerezová ocel 18/0, sklo
Rozměry hrnců: 6,6 l – pr. 24 x 14,5 cm / 3,9 l – pr. 20 x 12,5 cm / 2,9 l – pr. 18 x 11,5 cm / 2,1 l – pr.16 x 10,5 cm
Rozměry rendlíku: 2,1 l – pr. 16 x 10,5 cm
Rozměry pánve: 3,4 l – pr. 24 x 7,5 cm
Trumf pro moderní vaření - nádobí z nerezové oceli
Profesionální i amatérští kuchaři dobře vědí, že nerezové nádobí je pokladem každé kuchyně. Pánve i hrnce se rychle zahřejí, dobře rozvádějí a udržují teplo. Toto nádobí také mívá hezký design, takže se z něho dá servírovat přímo na stole.
Jak používat nerezové nádobí
Při vaření na nerezové oceli používejte přiměřené množství kvalitních olejů a tuků, které vložíte do pánve dříve, než začne být horká - prázdná pánev se vlivem příliš vysoké teploty totiž může zdeformovat! Pokud máte nerezovou pánev s nepřilnavým povrchem, vyhněte se olejovým sprejům a používejte výhradně silikonové, teflonové a dřevěné míchací náčiní. Pokud se jídlo lepí nebo připaluje, je to nejspíše příliš vysokou teplotou.
Tradičně je nerezová ocel vhodná i do trouby do teploty 200 °C - vždy je ale vhodné přečíst si doporučení výrobce na vašem výrobku. Nerezové nádobí lze používat na téměř všech typech varné plochy, obvykle i na indukci – zde je opět žádoucí doporučení výrobce jak desky, tak nádobí.
Při vaření v nerezu také pamatujte na to, že sůl je lepší přidávat až do vroucího pokrmu. Sůl totiž může nepříznivě působit na nerezový povrch. Vždy se také ujistěte, že plamen zahřívá jenom dno hrnce. Opalováním totiž vzniknou na stěnách modré nebo hnědé skvrny, které už neodstraníte.
Jak mýt a skladovat nerezové nádobí
Obecně lze nerezové nádobí mýt v myčce, ale pokud chcete, aby vám nerezová ocel vydržela pěkná mnoho let, vyhněte se častému používání vysokých teplot a myjte toto nádobí co nejvíc ručně. Nikdy nepoužívejte agresivní chemikálie nebo ocelovou drátěnku. Pokud zůstaly na nádobí přece jen nějaké odolné zbytky, nechte ho přes noc namočené v octě a teplé vodě. Nebo zkuste jedlou sodu, kterou povaříte v hrnci s trochou vody. Usazené nečistoty pustí a jejich zbytky snadno odstraníte mycím prostředkem a houbičkou. Pokud po uvaření těstovin zůstaly na dně a stěnách hrnce duhové skvrny, které přes usilovné leštění nechtějí pustit, přetřete je obyčejným octem nebo citrónem. Hrnec pak stačí opláchnout teplou vodou a skvrny zmizí. Stejně tak odstraníte i zaschlé kapky vody nebo vápenec usazený na dně.
Máte nerezové nádobí s nepřilnavým povrchem? Doporučuje se vrstva plsti nebo profesionální proložky mezi nádobí, abyste jej nepoškrábali. Jinak jsou tyto hrnce poměrně odolné. Můžete otočit víčka uchem dolů a naskládat hrnce na sebe, zavěsit nejoblíbenější kousky na háčky na kuchyňské liště nebo je uložit tak, aby byly po ruce - budete je totiž často používat!
PROLOŽKY MEZI PÁNVE
Ochranné podložky mezi pánve a hrnce vám zajistí, že při uložení nádobí do sebe se povrchy jednotlivých kusů nádobí vzájemně nepoškrábou a nepoškodí. Nepoužívejte pro horké nebo špinavé nádobí. Sada 2 kusů.
Parametry
Hodnocení (3)
Jsem zklamaná z kvality
- Na pohled hezké
- Uvnitr už při dodání poškozené dna
- Zatím super ????
Poprvé nejsem se zbožím zcela spokojená. V nabídce se uvádí, že lze používat i v troubě, ale v návodu k použití od výrobce jsem se po dodání dočetla, že nerezové nádobí se nesmí používat v mikrovlnných i v klasických troubách.
- Dostatečně velké i pro přípravu více porcí.
- Hezký vzhled nádobí.
- Obsah se rychle uvede do varu.
- Pěkná, velká pánev s vyšším okrajem a nepřilnavým vnitřním povrchem.
- Skleněné poklice při vaření vydávají cinkavý zvuk, jako kdyby sklo praskalo.
- Při vaření poklice netěsní dobře na hrncích, kypějící tekutiny cákají z hrnce okolo poklice, i když hrnec není plný.
Vaše dotazy
Inspirujte se
Naši autoři spolu s vámi, našimi zákazníky, společně vytvářejí magazín plný rad, návodů, receptů a inspirací... Jste zvědaví, co je nového?
Psali o nás
_cmsico.jpg)
Vlasta 1/2023_2
_cmsico.jpg)
Dům & bydlení 1/2023
_cmsico.jpg)
Vlasta 1/2023
_cmsico.jpg)
Doma DNES 1/2023_2
_cmsico.jpg)