Silvestrovská žranice: 8 kroků k perfektnímu burgeru

Připravte svým přátelům ten nejlepší silvestrovským burger. Voňavý a šťavnatý karbanátek obložený svěží zeleninou a měkkou houskou milují snad všichni. A domácí grilování je navíc zábava. Máme pro vás osm tipů, jak vykouzlíte burgery, na které se budou všem sbíhat sliny.

1. Kvalitní maso je základ

V řeznictví vybírejte jenom čerstvé maso té nejvyšší kvality. Pokud do masové směsi na burgery namelete hodně hovězího masa, budou karbanátky držet pěkně pohromadě. Čím víc vepřového masa do směsi dáte, tím větší riziko podstupujete, že se vám burgery rozpadnou.

2. Kupujete mleté maso?

Nikdy nekupujte mražené mleté maso. Když už chcete koupit namleté maso, sáhněte po chlazeném a dobře si přečtěte jeho složení.

3. Maso nechte odležet

Pokud si maso melete sami, nechte ho před vytvářením karbanátků alespoň půl hodiny odležet v lednici. Směs, respektive sádlo v ní obsažené, vychladne, mírně ztuhne a burgery se vám budou lépe tvarovat. Poté je zamrazte. Se zmraženými karbanátky se vám bude lépe manipulovat.

4. Sůl a pepř stačí

Při výrobě burgerů si bohatě vystačíte s tím nejzákladnějším kořením. Právě sůl a pepř nechají vyniknout chuti masa. Přimíchat do směsi můžete také najemno nakrájenou cibuli a špetku chilli. Pro pevnější konzistenci přidejte do směsi vajíčko.

5. Smažit nebo grilovat?

Tu nejlepší chuť dodá burgeru právě grilování. Pokud nemáte terasu či balkon s klasickým grilem, vezměte si k ruce elektrický gril, se kterým můžete grilovat i v kuchyni. Dejte si pozor, aby byl pořádně rozpálený a burger pořádně propečte.

6. Jak vysoký má karbanátek být?

Správný burger v syrovém stavu by měl mít na výšku zhruba 2 centimetry. Kdyby byly burgery silnější, grilovaly by se moc dlouho. Karbanátky by neměly být ani moc tenké, protože grilováním se maso smrskne a vy si nepochutnáte. Do karbanátku vytlačte před grilováním lžičkou malý důlek. Při grilování se nenafoukne do výšky a v housce ho bez problémů obložíte zeleninou.

7. Nemačkejte ho moc

S karbanátkem při grilování manipulujte opatrně. Pokud ho při obracení a přenášení na talíř příliš stiskněte, vymáčknete z něj všechnu šťávu a burger bude suchý. Profesionálové burger při grilování obrací jen jednou a až je hotový, posypou ho ještě špetkou čerstvého pepře.

8. Experimentujte s oblohou

Zapomeňte na obligátní rajče a okurku. Co takhle vyzkoušet netradiční oblohu? Vyzkoušejte burger například s ananasem nebo avokádovou pomazánkou guacamole. Nebo ogrilujte cibuli a slaninu. Fantazii se meze nekladou. 

Tištěný katalog

Prolistujte si náš tištěný katalog plný novinek pro váš útulný domov. A navíc za super ceny! Neotálejte ani minutu a inspirujte se našimi nápady.

Inspirujte se

Naši autoři spolu s vámi, našimi zákazníky, společně vytvářejí magazín plný rad, návodů, receptů a inspirací. Jste zvědaví, co je nového?

Newsletter

Kolekce a akce

na váš e-mail

Detaily o zpracování osobních údajů naleznete zde.

Katalog produktů

Léto 2018

1338 výdejních
míst

a mnoho výhod
pro váš pohodlný nákup